• facebook
 • instagram
 • mail

AWT

Sta je terapija akustičnim talasima – AWT?

Terapija akustičnim talasima koristi akustične talase koje se uvode u odredjenu regiju tela i koristi postojeću sposobnost organizma za samoregeneracijom. Akustičnim talasima se na tretiranoj regiji  povećava propustljivosti ćelijske membrane, na taj način se poboljsava razmena materija izmedju ćelija i aktiviraju se enzimi koji razlažu masti.
Uvodjenjem zvučnih talasa prave se mikropovrede u tkivu (slične one mikropovrede koje se dešavaju dok radimo vežbe), mozak registruje da je došlo do „povrede“ i šalje krv u tretiranu regiju čime se poboljšava lokalna cirkulacija. Dolazi do bržeg obnavljanja i proizvodnje kolagena i elastina. 
Najbolje od samog tretmana je što organizam sam pokreće rešavanje problema (celulit, veci obim…), pri tom dolazi do proizvodnje kolagena i elastina, vezivno tkivo postaje čvršće tako da posle AWT tretmana ne nastaju posledice opuštene kože, upravo suprotno, koža je elastičnija i čvršća. Nisu nam potrebne liposukcije, invazivne metode uklanjanja masnih naslaga, teške dijete, unošenje raznih supstanci u organizam. Jednostavno je naš organizam pokrenuo proces samoregeneracije.

AWT tretman je idealan i za oblikovanje tela. Podizanje zadnjice, podizanje i oblikovanje stomaka. 

Tretirane regije su:
 – obe strane butine, – gluteusi, – ruke, – stomak.
Tok tretmana: Na regiju koja se tretira se nanosi kontaktni gel kako bi se osiguralo pravilno uvodjenje akustičnih talasa u telo bez gubitka energije. Dužina trajanja kad su u pitanju noge i gluteus je oko pola sata. 

Šta je vakuum terapija?
Vakuum terapija je terapija ventuzama. To su čašice kojima se pravi vakuum na tretiranoj regiji. Vakuumom se aktivira periferni krvotok, poboljšava ishrana koze, mišića, likvidiraju se zastojne pojave u tkivima, pojačava izbacivanje toksina. 
Podstiče se lokalni priliv krvi i limfe u kozu iz dubokih tkiva čime se pozitivno deluje na krvne sudove unutrašnjih organa. Koža postaje čvršća, pojačava se elastičnost mišića, pospešuje se razmena materija u potkožnim masnim ćelijama. Drenažno limfni efekat masaže smanjuje otoke, što je neophodan uslov za lečenje celulita.
Tretirane regije su:
 – obe strane butine, – gluteusi, – ruke, – stomak.
 Tok tretmana: Na ugroženu regiju se nanosi ulje kao kontaktno sredstvo da bi ventuza lako klizila po telu. Zatim ventuza uz pomoc kompresora pravi vakuum. Postupak kada su u pitanju noge i gluteus traje oko pola sata.

Postupak tretmana u ordinaciji Dijars
U ordinaciji Dijars se u okviru jednog tretmana sprovode tri tretmana protiv celulita i masnih naslaga.
Prvo koristimo ventuze. Vakuum masažom se povećava snabdevanje tkiva kiseonikom, pospešuje intezivna razmena materija i poboljšava cirkulacija. Vakuumom odižemo tkivo i na taj način ga rastresemo, sto je veoma bitno jer se tako rastrese i deo tkiva koji se zove fascija, koji je inace zbijen, i tako ga pripremimo za sledeću fazu, da lakše prolaze zvučni talasi.
Potom sledi terapija AWT. Aplikujemo vam zvučne talase u tretiranu regiju. Zvučnim talasima se pospešuje mikrocirkulacija krvi i limfe, poboljšava elastičnost vezivnog tkiva, pospešuje se ćelijski metabolizam, vrši se stimulacija matičnih ćelija.
I na kraju pružamo tretman vibromasaže. Vibromasaža je idealna dopuna vakuum terapije i terapije zvučnim talasima. Ona stimuliše metabolizam koji ima pozitivan uticaj na limfni tok i potpomaže eliminaciju otpadnih materija. Vibromasažom  vam pospešujemo i prokrvljenost mišica.

 U ordinaciji Dijars vam pružamo tri tretmana kojima pomazemo vasem limfnom toku da izbaci štetne sastojke iz organizma.

Tretman lica
Tretman akustičnim talasima se u svetu veoma dobro pokazao u borbi protiv bora i ožiljaka. 
Proces starenja kože lica najčešće počinje u drugoj polovini dvadesetih godina. Koža lica sve više gubi hidriranost pa kolagen i elastin uzima iz rezervata vezivnog tkiva. Tako da već u tridesetim možemo videti nastajanje prvih bora. 
Bore nastaju zato sto se kolagen troši, a organizam ne stigne da proizvede dovoljnu količinu novog, jer sa godinama on ima sve manju sposobnost proizvodnje istog. A upravo zbog nedostatka kolagena počinje proces starenja.  

Za vreme AWT tretmana akustični talasi se blago uvode u lice kroz površinu kože uz pomoć specijalnog transmitera za lice. Akustičnim talasima se stimulišu fibroblaste, ćelije vezivnog tkiva, kako bi se podstakla proizvodnja kolagena i elastina. Fibroblaste imaju ključnu ulogu u zarastanju rana, tako da njihovim aktiviranjem se smanjuju ili otklanjaju ožiljci.
Proizvodnjom kolagena i elastina bore se popune i postaju ili manje uočljive ili nestaju. Tretmanom dobijamo veću elastičnost i gustinu kože pa lice izgleda zategnuto na oko. Neizostavan je zdraviji ten. 
Akustičnim talasima se povećava elastičnost kože i preko 100%. Učinak kreme doseže do 25%. 
Postupan je neinvazivan i ne postoji nikakva starosna granica za dolazak na tretman.
Tretirane regije su:   – čelo,  – predeo oko očiju,  – obrazi,  – predeo usana i nosa,  – podbradak.
Vratite svom licu svežinu, mladalački izgled i zdrav ten!

1 Comment

 1. Tijana Miljkovic · 9 новембра, 2019 Reply

  I began treatments on the 28th of october. After my 5th treatment my measurements were lowered by:
  -lower thigh R: 3cm
  -upper thigh R: 2cm
  -lower thigh L: 4cm
  -upper thigh L: 2cm
  -stomach: 4cm
  I am VERY satisfied with the results!! I was recommended by someone to come and I couldnt be happier with the results, cant wait to see what the results will be at the end of the treatment! 😁

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *